Oktatás

Beszámoló az augusztus 25-i kezdő bútorfestő oktatásról

A mai bútorfestő workshopunk is remek hangulatban telt, a résztvevők elmondásuk szerint is sokat tanultak, nagyon élvezték és megint szép dolgok születtek.

 

Három kedves hölgy látogatott el hozzánk.

Rövid bemutatkozás után először elméletben ismertettük a bútorfestést megelőző lehetséges műveleteket, mint a tisztítás, bogártalanítás, felületi javítások stb. Beszéltünk arról, hogy a különböző ecsetek, hengerek használatával milyen stílusokban tudunk festeni, milyen felületet érünk el. Szót ejtettünk az egyes stílusirányzatok sajátosságairól is.

Utána a festést, a mintázást (stencilezést, dekopázst és transzferálást), a különböző antikolási technikákat (szárazecset technikát, sötét waxolást és visszacsizsolást), és a felület lezárását (lakkozást és waxolást) a tőlünk kapott fadeszkákon gyakorolták és sajátították el a résztvevők. Ezeket az alkotásokat természetesen haza is vihették magukkal.

 

 

Miután begyakoroltuk az egyes technikákat, mindenki eldönthette, hogy az általa elhozott bútort milyen stílusban, milyen színnel, milyen díszítési módszerrel kívánja átvarázsolni.

 

 

Eszter a cicája kedvenc kisszékét, Edit egy barna étkezőszéket, Gyöngyi pedig egy szecessziós képkeretet hozott magával.

A cica széke alapjában HH Vintage Krétafesték fáradt zöld színnel lett lekenve, majd kaktusz zölddel Eszter kicsit bolodított rajta, ekrü színt használva tette fel a mintát, és csokoládéval antikolta.

Edit étkezőszéke alapnak két réteg párizs szürke színt kapott, a mandala mintákat vegyesen és némi színátmenetet képezve maldív türkiz, közép türkiz és sütőtök színű HH krétafestékkel vitte fel, az antik hatást visszacsizsolással, illetve csokoládé színű szárazecset technikával érte el.

Gyöngyi képkerete maldív türkiz színt kapott, és csokoládé színnel, illetve visszacsiszolással lett antikova. Mind a három darab HH Selyemfényű bútorlakkal lett lezárva.

A tanfolyamon készült képek is tanúskodnak róla, hogy ismét nagyszerű dolgok készültek.

Ha felkeltette érdeklődésedet kezdő bútorfestő oktatásunk, jelentkezz a következőre, amelyről információt ide klikkelve találsz.

Ha úgy gondolod, hogy Te ezeket a technikákat már tudod, de szeretnél még több bútorfestési és díszítési módszert megtanulni, akkor szeretettel várunk haladó bútorfestő foglalkozásunkon. Erről részletes információt itt találsz.

Az előző kezdő bútorfestő foglalkozásunk beszámolóját itt, az előző haladó bútorfestő oktatásunk beszámolóját pedig itt olvashatjátok.

Szeretettel,

Kriszti

 

 

Vélemény, hozzászólás?