Vásárlóink értéket teremtenek.

Nem szükséges asztalosnak, vagy profi festőnek lenni, a HH termékek abszolút felhasználó- és “amatőrbarátok”, dolgozni velük szórakoztató és egyszerű, ezért kezdőknek sem okoz nehézséget. Ezekkel a termékekkel könnyen új életre kelthetők a régi vagy unalmas bútorok, ajtók, falak, lambériák stb.

Vízbázisú, környezetbarát termékek. Sem a HH Krétafestékek, sem a HH Alapozók és Bútorlakkok nem tartalmaznak illékony szerves anyagokat, ólmot, nem mérgezőek.

Az összes HH termék a festékektől az alapozókon át, egészen az ecsetekig Magyarországon készül, így az országokon átívelő szállításokkal sem terheljük a környezetet.

Nem csak anyagukban, hanem küldetésükben is környezetbarát termékek, hisz vásárlóinkat arra buzdítjuk, hogy ne vásároljanak újat, hanem tartsák meg régi, megunt bútordarabjaikat, és varázsolják őket újjá!

A mi mottónk:

„Ne dobd ki, hanem javítsd ki, fesd át, készíts belőle egyedit és megismételhetetlent!”
…a HH Vintage Krétafestékekről

A HH Krétafestékkel szinte bármilyen bútor átfesthető. Jól fedő, krémes állagú, könnyen felvihető és kenhető, és egyedülálló módon illatos, ezért is egy élmény vele dolgozni! Saját otthonunkban nyugodtan használható.

Gyorsan szárad, száradása után bársonyos, matt felületet képez. Sokféle festési technikával alkalmazható, mindenki számára egyéni, csodálatos hatások elérését teszi lehetővé.

Széles színválasztékban, jelenleg 44 féle színben kapható, amelyek könnyen keverhetők egymással, így további végtelen számú színvariáció hozható létre.

Sűrű, így textúrált hatás könnyen elérhető vele, de víz hozzáadásával lazúrosra is higítható.

A HH Krétafesték megtapad szinte minden felületen, csak speciálisabb esetekben van szükség csiszolásra vagy alapozásra.

Többnyire a felületet festés előtt csak portalanítani, ill. zsírtalanítani szükséges. A festés megkezdésének nem előfeltétele, hogy minden korábbi festékmaradványt eltávolítsunk a felületről. A HH Krétafesték teljes fedést biztosít, így nyugodtan rákenheted a korábbi festésre, ha az nem pattogzik.

A HH Krétafesték könnyű visszacsiszolhatósága miatt a lezárás előtt (lakkozás vagy waxolás) minden festési hiba könnyen javítható, eltávolítható. Így minden esetben hibátlan végeredmény érhető el!

HH Matt illetve Selyemfényű Bútorlakkal, vagy HH Bútorwaxxal tudod zárni a festett felületet, ezáltal ellenálóbbá és vízlepergetővé, takaríthatóvá teszed.

Az régies hatás eléréséhez több fajta festési technika létezik pl.szárazecset technika vagy visszacsiszolás, de a HH Sötét ill. Barna Bútorwaxxal is antikolhatod a bútort.

A HH termékekkel egyaránt el tudsz érni régies, rusztikus vagy koptatott hatást, de akár modern külsőt is varázsolhatsz bútorodnak.

Miért hívják krétafestéknek?

A HH Vintage Krétafesték egy sűrű, jól fedő, lágy bútorfesték. Lényege, hogy miután felvittük a felületre könnyen visszacsiszolható, és ahogy visszacsiszoljuk, a festék úgy porzik és kopik a felületen, mint a kréta az iskolatáblán.

Éppen ezért száradás után matt, száraz, sérülékeny felületet képez, amelyet minden esetben HH Vintage bútorwax-szal, vagy HH Bútorlakkal kell “lezárni”, ezáltal időtállóvá, vízlepergetővé tenni.

…A HH Bútorlakkokról

A Bútorlakkok feladata, hogy a krétafestékkel festett felületet strapabíróbbá, vízlepergetővé, könnyen tisztithatóvá tegyék, egy átlátszó védőréteget biztosítanak a felületen.

Attól függően, hogy szeretnénk-e egy kis fényt a bútornak vagy sem, háromféle verzióban, selyemfényű és matt változatokban kaphatóak.

Szintén vízbázisú, mérgező anyagot nem tartalmazó, környezetbarát termékek, amelyek dekupázs technikához egyaránt tökéletesek.

…A HH Bútorwaxokról

100%-osan természetes, emberre és környezetre veszélyes anyagot nem tartalmaz.
Méhviasz tartalmú, zsíros anyag. Édesnarancs és fahéj illóolajtartalmának köszönhetően illatos, amely használata közben nagyban hozzájárul az élvezeti érték növeléséhez.

A krétafestékkel festett bútort vízlepergetővé teszi, matt felületet hoz létre. Három féle verzióban kapható: világos (átlátszó), sötét (fekete) és barna.

Durvább sörtéjű ecsettel festett felületen jól láthatóak az ecsetnyomok, a világos bútorwax hatására enyhén foltos, vintázs felület érhető el, a sötét vagy a barna wax pedig ezt az öreges hatást fokozván, még bele is ül az ecsetvonásokba.

…a HH Alapozókról

Az esetek nagy részében a krétafesték mindenféle alapozás nélkül felvihető a felületre, de vannak speciális esetek, felületek is:

  1. Tanninosodásra, foltosodásra hajlamos fafelületek
    A régebbi bútoroknál gyakori az átfoltosodás, vagyis amikor a fabútor csersav tartalma átüt a lefestett felületen és foltossá teszi azt. Az ilyen felületeket festés előtt a HH Záró-alapozóval alapozni szükséges, amely egy átlátszó záró réteget képez a felületen és így elkerülhetők a tannin illetve egyéb korábbi színezők átoldódása.A HH Záró-alapozó egy vízbázisú, átlátszóra száradó, illatos anyag, amely szintén nem tartalmaz emberre és környezetre káros anyagokat. Amellett, hogy magas blokkoló hatásával biztos megoldást nyújt az átvérzések megakadályozására, olyan alapot is biztosít, amely kis mértékben növeli a HH krétafesték tapadását is a felületre.
  2. pl. fényes, teljesen homogén felületű bútorok ill. bizonyos laminált, fóliázott felületek.
    Jóllehet, fel tudjuk vinni a krétafestéket ezekre a felületekre is, és éppenséggel meg is maradnak azon, de a végeredmény nem lesz annyira strapabíró. Az ilyen felületeken ajánlott a festés megkezdése előtt tapadóhíd-alapozót használni.
…a HH ecsetek, hengerek

A HH ecsetek és hengerek kiválasztásánál is fő szempont volt a kiváló minőség mellett, hogy a termékek Magyarországon készüljenek.

  1. HH Vintage Kerek ecsetek durvább sörtéjű ecsetek, használatukkal rusztikusabb felületek érhetők el, amelyekben jobban látszódnak az ecsetnyomok. Ezek ún. mixed ecsetek, vagyis félig disznósőrte szálakból, félig pedig durvább szintetikus szálakból állnak össze.
  2. HH Lapos ecsetek szintetikus szálú, puha sörtéjű ecsetek. Ezekkel homogénebb felületet hozhatunk létre, vagyis kevésbé látszódnak az ecsetnyomok a felületen.
  3. A szivacshengereket hozzájuk passzoló nyelekkel kínáljuk. Ezek „finom” szivacshengerek, vagyis jóval sűrűbb, tömötebb szivacsok, még homogénebb felület hozható létre általuk. A hengerek használatával teljesen ecsetnyommentes felületet érhetünk el.
Egyéb termékek

A saját márkás termékeinken kívül további, a hobbi bútorfestéshez szükséges anyagokat és kellékeket is megtaláljátok webáruházunkban, illetve üzletünkben

3D és sima stencilek/festősablonok, táblafestékek, metál festékek, waxok, füstfóliák, 3D-s díszítésekhez szükséges paszták, ragasztók, eszközök, transzferáláshoz gélek, bútorgombok, bútordíszek, csiszoló papírok, maszkoló szalagok, spaklik…

Hogy pontosan hogyan ajánlott dolgozni termékeinkkel, információt, pontos leírást a Felhasználási Útmutatóban találsz. Ajánlott elolvasni, mert ezáltal sok buktatót elkerülhetsz, illetve ez sokban segít eldönteni, hogy pontosan mely termékeket válaszd a kívánt eredmény eléréséhez.

Termékeink webáruházunkban, vagy személyesen a HH festék Shop-ban illetve viszonteladóinknál vásárolhatók meg.

Közösség

Ha szeretnél még több átfestett bútort, inspirációt, szépséget látni, értesülni az aktuális híreinkről, akcióinkról, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz, illetve kedveld, kövesd a HH Festék facebook oldalunkat!

Segítség

Fontos, hogy vásárlás, illetve használat előtt olvasd el a Felhasználási útmutatót! Ez sokban segít eldönteni, hogy pontosan mely termékeket válaszd a kívánt eredmény eléréséhez, valamit ezáltal sok buktatót elkerülhetsz!