… AVAGY, HOGYAN ÉS MIKOR HASZNÁLD A HH KRÉTAFESTÉKET ILLETVE A HH TRIÓ BÚTORFESTÉKET?

Mi a különbség a HH Krétafesték és a HH Trió Bútorfesték között?

Röviden és tömören: Ha a HH Krétafestékkel festesz, akkor egy „játékos”, könnyen visszacsiszolható, ezáltal könnyen antikolható felületet hozol létre, míg a HH Trió Bútorfesték egy erősebb kötésű festék, így száradás után kevésbé „játékos”, nehezen visszacsiszolható végeredményt kapsz.

A HH Krétafestékkel nem csak egyszínű felületeket hozhatsz létre, hanem az antikolt hatáson kívül könnyedén készíthetsz színátmenetes, koptatott vagy akár különböző mintákkal díszített bútorokat is. A HH Krétafesték a kezdők és haladók számára is tökéletes választás, általa kézműves hatású bútorokat alkothatsz.
A HH Trió Bútorfestékkel inkább egyszínű, modernebb felületeket hozhatsz létre, amikor nagyobb felületet vagy nagyobb igénybevételnek kitett bútort szeretnél egy lépésben, egy színre átfesteni, dekorálás nélkül. Pl. konyhabútor, hálószoba bútor, lambéria, ajtó, beépített szekrény, radiátor stb.

A HH Krétafestékkel festett felületet száradás után lakkozni, vagy vakszolni szükséges a strapabíróbb végeredmény érdekében, míg a HH Trió Bútorfesték egy 3 az 1-ben festék, így tartalmazza a tapadó alapozót, a festéket és a strapabíró záróréteget egyaránt.

Míg a HH Krétafesték esetében a felületzáráskor (lakkozás vagy vakszolás) eldöntheted, hogy matt, vagy selyemfényű legyen a bútor, addig a HH Trió Bútorfestékkel matt felületet hozol létre.

A HH Krétafesték egy illatos festék, amely nyugtató hatású, így alkotás közben jobban segít elmélyülni a flow élményben, ezzel szemben a HH Trió Bútorfesték illatmentes.

hh-kretafestek-vs-hh-trio-butorfestek
Mi a közös a HH Krétafestékben és a HH Trió Bútorfestékben?

Mind a kettő:

  • Felhasználó- és amatőrbarát, különösebb szaktudást nem igényel az alkalmazásuk.
  • Vízbázisú, emberre és környezetre káros anyagokat nem tartalmaznak.
Hogyan alkalmazd a HH Krétafestéket illetve a HH Trió Bútorfestéket?

A HH Krétafesték felhasználásához segítséget itt találsz:

HH Krétafesték felhasználási útmutató

Ha a HH Trió Bútorfesték alkalmazásához pedig itt:

HH Trió Bútorfesték felhasználási útmutató