A homogén, csúszós, fényes, ill. a fóliázott, laminált felületű bútorokat a jobb strapabírás érdekében a festés előtt ajánlott tapadást fokozó, más néven hídképző alapozóval lefesteni. (HH Tapadó alapozó vagy Harzo T-16)

A régebbi fabútorok festésénél előfordulhat az átvérzés, vagyis amikor a fa csersav tartalma átüt a lefestett felületen és foltossá teszi azt. A tanninosodás elkerülésére az ilyen bútorokat festés előtt kenjük le a HH Záró-alapozóval.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Harzo T16 Hídképző alapozó

2.290 Ft5.190 Ft
Vízbázisú hídképző alapozó. Feladata a különböző felületek alapozása és hídképzése, hogy növeljük a krétafesték tapadását a felületre. 1 rétegben elegendő felhordani. Alapszíne fehér, és nagyon erős takarási tulajdonságokkal rendelkezik, így sötét felületeket is jól takar. Felhordható ecsettel, hengerrel, festékszoróval egyaránt. Fontos, hogy az alapozni kívánt felület zsírtalanított, por és szennyeződésmentes legyen. Kiváló tapadási képessége miatt alkalmazható: műanyag, üveg, fém, fa, bútorlap, csempe és egyéb burkolatok, laminált anyagok, festett zománc, olajfesték és egyéb agresszív anyagokkal kezelt felületek alapozására.
Opciók választása

HH Tapadó-alapozó

1.890 Ft8.890 Ft
Homogén, nem-porózus, csúszós, nehezen festhető felületek alapozására szolgál (pl. laminált bútor), de fém felületek esetében is alkalmazható. Fehér színű felületet képez, erősen tapad a felülethez. A HH Krétafesték kiválóan tapad az alapozott felületre. Vízbázisú, illatos. Ecsettel vagy hengerrel felvihető. Használata előtt a felületet alaposan tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk. Megakadályozza a rozsda kialakulását és terjedését.
Opciók választása

HH Záró-alapozó

1.890 Ft4.790 Ft
A HH Záróalapozót a krétafesték felvitele előtt ajánlott használni a csersavtartalomban gazdag, vagy korábban pácolt (lazúrozott), vagy egyéb módon színezett felületeken. Használatával záró réteget képez, így elkerülhetők a tannin (csersav) illetve egyéb színezők átoldódása. Vizes bázisú alapozó. Gyorsan szárad, enyhe szagú, színtelen, átlátszó felületet képez.
Opciók választása