Így csináld!, Inspirációk

Laminált asztal átfestése a HH Shop-ba

Ezt a kissé megviselt (bár a képen nem igazán látszik), de szerkezetileg tökéletes IKEÁS laminált asztalt hoztam be a HH festék Shop-ba második workshop asztalnak. Nem volt kérdés, hogy átfestem! 😀
Mivel teljesen sima, laminált bútorlapról van szó, ezért alapos tisztítás után először egy réteg HH Tapadó alapozót tettem rá. Ez erős tapadó hidat képez a festék és a felület között. A felületet nem csiszoltam, csupán alaposan letisztítottam. Hogy gyorsan haladjak, az alapozót hengerrel vittem fel. Itt nem fontos a tökéletes fedés, viszont fontos, hogy a felületen mindenhol legyen. Egy réteg elég is.
Nagyon szeretem ezt az alapozót, mert nagyon jó a tapadása, nem szemcsés az állaga, gyorsan szárad és az illata is szuper! 🥰👍
Próbáljátok ki Ti is, a webáruházban itt találjátok.

Fontos: használat után a hengert és a festőtálcát minél előbb mossátok el, különben hamar beleköt az alapozó és később már nem tudjátok használni.
A HH Tapadó alapozó vízbázisú anyag, ezért minden eszköz vízzel elmosható. Mérgező anyagokat nem tartalmaz, otthon nyugodtan használható. Erős tapadású, illatos, nem szemcsés állagú, gyorsan száradó, szuper anyag!

Miután megszáradt az alapozó, három különböző színnel, és egy közönséges mosogató szivaccsal direkt foltosan, színátmeneteket képezve festettem fel az alapszínt. HH Krétafesték Maldív türkiz, Karib türkiz és menta színeket használtam. Az asztal közepére stencillel egy 45×45 cm-es mandalát vittem fel több HH festék színnel, színátmeneteket létrehozva.
A festékeket és a stencilt megtaláljátok személyesen a HH festék Shop-ban ill. a webáruházban.

Mivel az asztal az üzletbe kerül, így bátran tettem rá még több díszítést, nem spóroltam a színekkel és a mintákkal, a végén még egy HH festék logót is biggyesztettem a sarkára. Végül HH Selyemfényű bútorlakkal zártam a felületet.

Átlátszó terítőt tettem rá, így bátran lehet majd rajta festegetni a workshopokon. 🙂
Az összes termék elérhető a webáruházban, vagy személyesen a HH festék Shop-ban: 1016 Budapest Mészáros utca 4.

 

 

Vélemény, hozzászólás?