Inspirációk

A HH Shop-ban a létra is egy díszítő elem

HH Shop színes létrája

Ti jártatok már úgy, hogy ti voltatok egy használati tárgyért és nem az volt értetek??? Na, én így jártam ezzel a létrával. 😀 A HH Shop dísze és használati tárgya (de csak nagyon óvatosan!) lett a tárolónkban talált régi, kopott falétránk.

Mivel az új üzletben nagy a belmagasság, ezért ahhoz, hogy a fentebbi polcokra is tudjak pakolni, szükségem volt egy nagy létrára. Halványan rémlett, mintha lenne nekünk otthon a tárolóban, ezért elkezdtem utána kutakodni.

Nagy örömömre meg is találtam egy kb. 80 éves falétrát, ami szerintem még a nagyszüleimé volt. Kívülről tiszta kosz és festéknyomos volt, viszont szerkezetileg teljesen jó állapotú. Ő lesz az én segítségem az üzletben, gondoltam, és már be is paszíroztam az autómba és elszállítottam a boltba.

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem készítettem fényképet róla az átfestés előtt, de annyira elképzeltem már , hogy hogyan fogom megcsinálni, hogy rögtön neki is ugrottam és teljesen megfeledkeztem a fotózásról.

Úgy szerettem volna elkészíteni, hogy minél színesebb legyen, és minél több festési, díszítési technikát megmutassak rajta. Azt szerettem volna, hogy ez ne csupán egy sima létra legyen, hanem egyben az üzlet egyik dísze is.

A létra két lábát 4 féle HH krétafesték színnel festettem meg, amelyeket agymáshoz az ombre, vagyis színátmenetes technikával kapcsoltam.
A létra összes fokát különböző színűre festettem és más-más díszítést tettem rá. A legfelső HH viharszürke lett, három kis csipke mintájú stencil dízsítéssel, különböző színekben és színátmenetekkel. A második fok HH sütőtök színt kapott, egy hosszúkás, sárga színű csipkemintával, és ezt a fokot szárazecset technikával meg is antikoltam egy picit. A következő fok a HH cseresznye színt kapta 3 egyforma shabby chic színű csipkemintával.
Utána fehér alapon maldív türkizzel és flódertechnikával megfestettem a következőt, majd miután megszáradt, fehérrel és 3D stencillel felvittem rá egy Welcome feliratot.
Ezután jött az egyik kedvenc színem, a zöldbanán! Ezt a színt nagyon szeretem a lagunával együtt használni, ezért laguna színnel megantikoltam és ismét színes, és helyenként színátmenetes csipkeköröket vittem fel rá.
A legalsó fok megkapta alapszínnek a HH fekete gyöngyöt, amire három virágmintát stencileztem fel szintén különböző és világos színekben.

Ma lefestettem a teljes kirakatot belülről és szükségem volt a létrára ahhoz, hogy elérjem a fenti részeket is. Persze, az szóba se jöhetett, hogy cipővel álljak rá erre a gyönyörű létrára, még összekoszoltam volna! Így levettem a cipőmet és dacolva a fájdalommal, zokniban ácsorogtam rajta és festettem a kirakatot! Na, pont ez a helyzet az, amikor én vagyok egy használati tárgyért és nem ő énértem! 😀

A talpam azóta is fáj, de a létra szép és tiszta maradt! 😀

Vélemény, hozzászólás?