Inspirációk

Egyetlen bútort terveztem átalakítani…

…és ebből az egész előszoba átalakítása lett.

“Azzal kezdődött, hogy anyám megbízott, hirdessem meg a jófogáson azt a tükrös fésülködő asztalkát (vagy bármi is ez), amit a nővére hagyott rá, mert ő költözés miatt nem vitte magával.

Azt mondtam, nekem ez tetszik, ne adjuk el, majd kitalálom, mit csináljak vele. Hosszas agyalás után kitaláltam, hogy előszobabútort fogok belőle csinálni. A tükrös részt leszedtem róla, és az alsó részre fektettem a hangsúlyt. (A tükrös rész is tetszik, de annak még ismeretlen a jövője. Egy biztos, hogy nem válok meg tőle.)

 

A neten keresgéltem képeket, melyek kb megfelelnek az elképzelésemnek. Ezek adták aztán a követendő mintát, és ezek alapján döntöttem el, hogy fehér lesz.

Mivel ezzel a szekrénykével csak az alja van meg az előszobabútornak, szűkségem volt még anyagra a felső akasztós rész megépítéséhez. Ehhez bontott léceket használtam, melynek javát egy kiszolgált Ikeás futonágy lécei adták.

Ez itt a tervezési fázis. Azt azért érdemes tudni, hogy lakótelepi lakásban végeztem az építést, a lécek darabolását dekopírral. A szomszédok nagyon „élvezték”.

Mivel fehérre akartam festeni a bútort (az Ekrüt választottam, mert ettől valami öreges fehér színt vártam), ezért a falat sötét színre festettem, hogy meglegyen a drámai kontraszt. Elégedett vagyok a végeredménnyel.

Ezzel egyidejűleg alakítottam át még 3 bútort, amik szintén az újjászületett előszoba részét képezik.

Az egyik egy kék színű, 3 fiókos komód, melyet dekorfóliával kombinálva varázsoltam újjá.

Már egy fiókot lefóliáztam, mikor eszembe jutott, hogy kéne egy „előtte” fotó. Ezt mutatja az első kép.

A felső részére egy bordázott rész került akasztókkal, mely szintén bontott anyagból van, egy ágyrácsból. Ehhez a Csokoládé színt választottam, melyet felhasználtam a másik két bútor dekorálásához is.

Mindent felhasználtam, amit apám garázsában találtam. ? A végeredmény a második képen látható.

A következő két bútor stílusában megegyezik, egymás tesói. Ezekhez a Toszkán olivát használtam (és a csokit).
A nagyobbik bútor ezek közül egy komód, melyet nemcsak színében, de külalakjában is meg akartam változtatni, ezért építettem rá egy polcot, íves támasztékkal.

Ennek anyagát egy öreg cipősszekrény adta. Mivel a méretei megegyeztek az alapbútoréval, csak az íveket kellett vágnom (így kevesebbet kellett zajonganom a géppel).

A Csokoládét száraz ecsettel vittem fel az élekre.

Kiindulási állapotok:

kep_9

Ez a másik bútordarab (egy háromszögletű sarokszekrényke) hasonlóan készült.

Előtte:

Utána:

Mivel öttagú a család, nálunk nagyon sok akasztóra van szükség. A helyükre állítva a bútorok hamarosan rogyásig lesznek pakolva, és ki sem látszik majd a munkám. :)”

Vélemény, hozzászólás?