Így csináld!, Termékek

Bútorfestés egy lépésben, bármilyen felületre az új HH Trió Bútorfestékkel!

HH Trió Bútorfesték

Bemutatjuk Nektek legújabb szuper festékünket, amellyel konyhabútorodat, lambériádat, radiátorodat stb., vagy akár csempédet is alapozás és felületzárás nélkül át tudod festeni.
A HH Trió Bútorfesték egy (3 az 1-ben) festék, vagyis tartalmazza a tapadó hidat, a festéket és a strapabíró záróréteget egyaránt.

Kiváló, ha
  • nagyobb igénybevételnek kitett bútort festesz (pl. konyhabútor), vagy
  • ha csak egyszínűre, antikolás, visszacsiszolás nélkül szeretnél festeni valamit, vagy
  • ha nagy felületet szeretnél egy lépésben egy színűre festeni (pl. lambéria, radiátor, beépített szekrény, ajtó, csempe)!

Gyönyörű matt, kemény, strapabíró felületet képez, amely a későbbiekben nem fakul, nem sötétedik. Vízálló, mosható, kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható.

Felhasználó barát, „amatőrbarát”:
  • Egyszerűen felvihető, nem igényel különösebb szaktudást a felvitele, száradási időn belül az esetleges felviteli hibák, lecsöppenések, elfolyások javíthatók.
  • A festendő felületet nem kell csiszolni, alapozni, csupán alaposan meg kell tisztítani, zsírtalanítani, portalanítani szükséges.
„Otthon barát”:
  • Illat- ill. szagmentes, mérgező anyagokat nem tartalmaz, otthonunkban nyugodtan használhatjuk.
  • Vízbázisú termék, az összes eszköz (ecset, henger) használat után vízzel elmosható.
Jelenleg 9 féle gyönyörű színben és háromféle kiszerelésben kapható (100 ml, 500 ml, 1 liter).
Fedőképesség, kiadósság:

Nagyon jó fedőképességű, már az első réteg is nagyon szépen fed, de ez függ az adott felülettől (pl. ha nagyon sötét felületet szeretnénk világosra festeni, akkor min. két réteggel számolhatunk), és a felvitel technikájától, hogy milyen vastagon visszük fel a festéket, illetve hogy ecsettel, vagy hengerrel dolgozunk.
Vásárláskor célszerű mindig két réteggel számolni.

1 liter HH Trió Bútorfesték kb. 15 nm-re elegendő egy rétegben, de ez függ attól, hogy a festendő felület mennyire szívja magába a festéket.

A képen látható konyhabútorok átfestéséhez már 1 liter HH Trió Bútorfesték elegendő. Ezek esetében kívülről fessük le a bútort, amely kevesebb mint 7 négyzetméter, és két réteg felvitelével számolunk. Ez azt jelenti, hogy egy ekkora bútor lefestését a szükséges eszközökkel együtt (ecset, henger) 20.000 Ft alatt meg tudjuk oldani.

hh-trio-butorfestek-kiadossag-11

A fenti konyhabútor esetében a lefestendő terület már több mint 7 négyzetméter, ezért a biztonság kedvéért 1,5 liter HH Trió Bútorfestéket ajánlunk az átfestéséhez.

Milyen felületekre alkalmazható? Mennyi a száradási idő?

Bármilyen felületre alapozás nélkül felvihető: műanyag, laminált bútor, csempe, fa, fém, üveg, kerámia, habszivacs, poliészter, papír, bőr, fal, textil.
Az első réteg száradási ideje szobahőmérsékleten általában 20-30 perc, de ez függ attól, hogy milyen vastagon vittük fel a festéket, ill. hogy mennyire tartós eredményt szeretnénk elérni.
A lehető legstrapabíróbb végeredményhez a második réteg felvitele előtt várjuk ki a 24 órás száradási időt! Ez különösen ajánlott magas fényű felületek (pl. üveg, ill. csempe) festésénél. Ez idő alatt lesz ideje a festéknek a tökéletes tapadás létrehozására.

Ha nagyon homogén, sima, vagy fényes, csúszós felületet festünk (pl. laminált bútor, csempe, üveg), akkor az első réteget vékonyan vigyük fel, és várjuk meg a 24 órás száradási időt a második réteg felvitele előtt. Ha úgy látjuk, hogy harmadik rétegre is szükség van, akkor a második réteg után is várjuk ki a 24 órát.

Textil és bőr festésekor, a lágyabb végeredmény érdekében, ajánlott kevés vízzel hígítani a festéket. Textil esetében a száradás után fordítsuk ki az anyagot, és vasaljuk át magasabb hőfokon. Így még tartósabb lesz az eredmény.

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazható, rozsdaálló, vízálló felületet képez.

Alkalmazása:

Nincs szükség csiszolásra és alapozásra, viszont a felületnek zsírtalannak, portalannak, szennyeződésmentesnek és száraznak kell lennie a festés előtt. (Értelemszerűen pl. leváló fóliára, vagy pergő festékes felületre ne alkalmazzuk, ezeket előtte távolítsuk el.)
A tisztításhoz vizes bázisú mosószert használjunk, amit a tisztítás után teljes mértékben távolítsunk el a felületről.
Felhasználás előtt keverjük fel alaposan a festéket!
A HH Trió Bútorfestéket ecsettel, finom szivacshengerrel, vagy velúr hengerrel egyaránt felvihetjük. Legegyenletesebb, legsimább felületet finom szivacshengerrel érünk el.

Az egyes rétegek felvitele előtt várjuk ki a száradási időt!

Krémes állagú, vízbázisú termék, így igény szerint vízzel higítható, de az erős fedés érdekében nem ajánlott. Ha alkalmazás közben szükségesnek érezzük a higítást, pl. az ecset vagy henger nem csúszik, nem gurul a felületen, akkor ajánlott az eszközöket megvizezni picit, ne a festéket.

Ne alkalmazzuk a HH Trió Bútorfestéket olyan felületeken, ahol sűrűn éri víz (pl. kád vagy mosdó festésére, vagy zuhanyzón belüli csempe festésére)!

Egyéb információk:

Az egyes színek egymással keverhetők, ezáltal egyedi színeket hozhatunk létre.
A honlapon látható színek a monitor egyedi beállításaitól függően változnak, ezért nem tudjuk garantálni, hogy a festék eredeti színe pontosan ugyanolyan, mint amilyen a képernyőn látható. Ezért ajánljuk a színek személyes megtekintését üzletünkben, illetve színminta rendelését!

Vélemény, hozzászólás?