Inspirációk

Étterem teraszának átfestése

Épp a megrendeléseket csomagoltam, amikor csöngött a telefonom. A Gozsdu udvarban található Yiddishe Mamma Mia étterem tulajdonosa, Salai úr hívott azzal a kérdéssel, hogy szeretné átfesteni az éttermük teraszát és arra alkalmas-e a festékünk.

Belegondolva, hogy egy szabadtéri terasz, ami eleve nagyobb strapának van kitéve, pláne egy étterem terasza, ahol cipővel (sőt magassarkúval) sűrűn járkálnak a vendégek, húzogatják az asztalokat székeket stb., azonnal rávágtam, hogy nem, nem alkalmas. Számunkra a legfontosabb a vásárlóink elégedettsége, ezért még ha magunk ellen is beszéltem, akkor sem szívesen ajánlottam erre a célra. Ez a festék puha krétafesték, és arra való, hogy bútorokat fessünk át vele, és miután átfestettük, akkor is kímélni kell, vigyázni kell rá.

De Salai úr hajthatatlan volt. Mondta, hogy a terasz fedett, fából van, és ő bizony ezt elhatározta. 🙂 Amúgy sem baj, ha kissé kopottas lesz, neki tetszik ez a stílus.

Kész, nem volt mese, azonnal rendelt tőlem 6 féle színben: Pipacs piros, napraforgó sárga, rezeda sárga, párizs szürke, méregzöld, kókusz barna.

Egy valamit viszont a lelkére kötöttem: Legalább két rétegben lakkozza le festés után!

A 30 nm-es teraszt a különböző színekkel hol egy, hol két rétegben lefestették, és teljes száradás után két rétegben lelakkozták. A végeredmény remek lett!!!

Jó döntésnek bizonyult, mert a terasz remekül bírja a strapát és gyönyörködteti, vonzza a tekintetet. 🙂

Előtte:

Festés közben:

 

 

És a végeredmény:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?