Így csináld!

Dobozka aranytörésekkel

Végre elkészítettem azt a szív alakú dobozkát, amelyben a pénztárgéphez tartozó apróságokat tartom a HH Shop-ban.

Most nagyon divatos, hogy a bútorokat úgy festjük meg, hogy arany, ezüst vagy egyéb más színű metál “töréseket”, mintákat teszünk bele. Ebből kiindulva, úgy döntöttem, hogy ez a dobozka is ilyen külsőt fog kapni.

Az alábbi leírással és képekkel megmutatom Nektek, hogyan tudtok Ti is ilyen bútorokat, tárgyakat alkotni. Természetesen az ehhez szükséges összes anyagot megtaláljátok a HH Shop-ban, ill. a webáruházban.

1. Először is a natur fa dobozkát lefestettem HH fekete gyöngy színű krétafestékkel.

2. Miután megszáradt a festék, lézersugaras nyomtatóval kinyomtattam függőlegesen megtükrözve a HH festék logót.

hh_metal_13-600x545

3. A logót transzfer folyadék segítségével felvittem a felületre, majd az így kapott mintát szabad kézzel 3D ragasztóval átrajzoltam.

4. Ez után türelmesen vártam, amíg a ragasztó átlátszóra szárad… Ez legalább két órát vett igénybe, ott száradt lassabban, ahol vastagabban vittem fel a ragasztót.

5. Amikor átlátszó lett, arccal felfelé rásimítottam, óvatosan rádörzsöltem az aranyszínű dekorfóliát, és így kaptam meg arany színben és kiemelkedő formában, vagyis 3D-ben a HH logót a dobozka tetejére. ?

hh_metal_4-768x711
hh_9-768x576

6. Majd fogtam a füstfólia ragasztót és egy kis ecset segítségével felfestettem azokra a helyekre, ahová a „töréseket” szerettem volna tenni. Itt is megvártam amíg átlátszóra szárad a ragasztó, majd óvatosan fogtam az arany füstfólia lapokat és kézzel rátettem, majd egy száraz ecset segítségével elsimítottam a ragasztós felületeken. A füstfólia lapok pontosan úgy maradtak meg a felületen, ahogy felvittem ecsettel a ragasztót.

Nagyobb képekért klikk a képre!

7. Végül az egészet HH Selyemfényű bútorlakkal lelakkoztam.

Próbáljátok ki Ti is ezt a technikát, a webáruházban meg tudjátok vásárolni az elkészítéséhez szükséges anyagokat.

Horváth Kriszti

hh_metal_10-829x1024
hh_metal_11-940x1024

Vélemény, hozzászólás?