Workshopok

Beszámoló a legutóbbi bútorfestő workshopról

Nagy izgalommal vártuk Krisztivel az újonnan berendezett budapesti, Üllői úti oktatóműhelyünkben megrendezett első kezdő bútorfestő workshopot, amelyre nagyon sokat készültünk. Egy kedves házaspár érkezett hozzánk, akik nemrég költöztek új házba és szerették volna megtanulni, hogyan lehet a HH vintage krétafestékkel a régebben vásárolt modern stílusú három fiókos kisszekrényükből régebbi, kopott hatású bútort festeni, amely passzol az új otthonukba.


Először kipróbálhatták egy natúr fenyődeszkán, hogy milyen és hogyan kell egyáltalán a krétafestékkel dolgozni. A festés gyakorlása után a stencilezést, a transzfer technikát, a szárazecset technikával történő antikolást sajátították el a résztvevők. A festett és díszített felület lezárásának különböző módjait is megmutattuk, úgy mint a lakkozás és waxolás, illetve a sötét waxolással történő antikolás.

A gyakorlás a két fadeszkán olyan jól sikerült, hogy hazavitték őket és az otthonuk díszeként funkciónál a jövőben.

A vintage stílust választva, a szekrény oldala és teteje piszkos fehér színt kapott, a két felső fiókot sivatagi homokkal festették le, az alsó ajtó pedig kívül-belül az öreg vászon színt kapott.

Az alsó ajtóra és szekrény tetejére a stencillel festett minták nagyon szépen sikerültek!

A stencilezést követően a házaspár a szekrényke öregbítésére a szárazecset technikát választotta, a HH krétafesték lezárására és védelmére pedig a nyomás- és ütésálló színtelen HH bútorlakkot.


És íme az első kész mű, bár még az ajtó nincs felszerelve és az új, stílusában passzoló fogantyúk is alig várják, hogy helyükre kerüljenek. Van még némi gyakorolnivaló a szárazecsettechnikával, de mi úgy gondoljuk, hogy első nekifutásukra egész szépre sikeredett a szekrényke.

Úgy érzem, ez csak a kezdet. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első és utolsó bútor, amit lefestettek!

Hegedűs Viki

Legközelebbi bútorfestő tanfolyamunkról itt található információ.

Vélemény, hozzászólás?