Oktatás

Beszámoló a június 30-i kezdő bútorfestő tanfolyamról

A június 30-i kezdő bútorfestő oktatásunk igazán barátiasra sikeredett, remek hangulatban telt. A workshop-on saját elmondásuk szerint is sokat tanultak a résztvevők.

Első körben natúr fenyődeszkákon mutattuk meg, illetve gyakoroltuk a HH Vintage Krétafestékkel való festést, a különböző antikolási technikákat (szárazecset, visszacsiszolás, sötét illetve világos waxolás), a díszítési technikákat (transzferálás, stencilezés, dekupázs), és a lezárást. A képen látható fadeszkákat zöld banán és dzsungel zöld színnel festettük.

A gyakorlás folyamán közösen kitaláltuk, hogy milyen stílusúra, színűre és milyen technikákkal alakítsuk át a résztvevők által elhozott bútorokat. Csupán portalanítás és zsírtalanítás után nekiláttunk a bútorok átfestésének.

A végeredmények magukért beszélnek!

A fali tányértartó esetében HH Vintage Krétafesték zöld banán és öreg vászon színeket használtunk, majd csokoládé színnel szárazecseteltünk (antikoltuk), végül világos bútorwax-szal zártuk le a felületet.

A hokedli modernebb sítlust kapott. Festéskor alapszínnek a mentát választottuk, a mintázást pipacs piros, shabby chic rózsaszín, rezeda sárga, budapest kék és méregzöld színű festékkel végeztük. A végén HH Selyemfényű bútorlakkal zártuk a felületet.

Köszönjük a részvételt!

Ha szeretnéd Te is elsajátítani a bútorfestés fent említett technikáit, szeretettel várunk kezdőknek szóló bútorfestő tanfolyamunkon!

Legközelebbi kezdő bútorfestő workshopunkat július 28-án, reggel 10 órától tartjuk. Részletek itt találhatóak.

Korábbi bútorfestő tanfolyamunk beszámolója itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?