Inspirációk

Kipróbáltam a HH Vintage Krétafestéket… :)

Egyik kedves vásárlónk bútorfestési beszámolóját olvashatjátok az alábbiakban, aki egy 3 fiókos, lakkozott, több helyen sérült bútort festett át.

Első lépésben alaposan portalanítottam és szappanos vízzel zsírtalanítottam a felületet. Mivel a komód több helyen „ütődött” volt :), ezért vásároltam fatapaszt, aminek a segítségével kijavítottam a sérült felületeket és egyenletessé tettem.

Utána mindenféle előkezelés, vagyis csiszolás nélkül nekiálltam lefesteni a komódot. Színnek a HH Vintage Krétafesték viharszürkéjét választottam.
A festékkel élmény volt dolgozni, két rétegben tökéletesen elfedte a felületet.

Az eredeti tervem az volt, hogy ún. szárazecset technikával öregítem, antikolom a felületet. Az antikoláshoz a csokoládé barna színt választottam. Amikor elkezdtem antikolni, a család leszavazott, és végül az a döntés született, hogy legyen csak simán viharszürke a komód, mindenféle öregítés nélkül. Ezért a szárazecset technikával megöregített felületeket visszafesetttem simán viharszürkére, vagyis csak rá festettem újra ezekre a területekre a szürke festékkel.

Nagyon tetszik az a felület, amit a festés során elértem. Nem homogén lett, hanem jól láthatóak az ecsetnyomok. Így nem is lehet hibázni kezdőként sem. Erre ráerősítvén még szándékosan „tutymákoltam” is az ecsettel… – ha létezik ilyen „szakkifejezés”… 🙂

A végén, miután teljesen megszáradt a felület, HH Selyemfényű Bútorlakkal festettem le. A lakkot is ecsettel vittem fel.

A komód fölé egy színben passzoló képet tettem. Mindig élmény elhaladni otthon a szekrény előtt, pláne, hogy az én művem!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?